preskoči na sadržaj

Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin

Login
Brze poveznice

 

Lino višebojac

Mir je moj đir

Dabar 2017.

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 6. 2018.

Ukupno: 124098
Ovaj mjesec: 810
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
Kako učiti i provoditi slobodno vrijeme u vrijeme epidemije corona virusa

Dragi učenici, 

našli smo se u novim i nepoznatim događanjima. U školu morate, a ne smijete! Do sad smo vas nagovarali da se idete igrati na ulicu i igralište, a sada vam branimo!

Život je takav, stalno nas iznenađuje. Ali zajedno ćemo mi srediti i ovog malog virusa simpatičnog imena - Corona. Naše najjače oružje je ostanak u svojoj kući i pranje ručica toplom vodom i sapunom. Može li lakše?

Ako ste zbog nečega baš zabrinuti, sad je prigoda - ako treba - satima razgovarati s roditeljima. Naravno i s nama, svima iz škole, iako je s nama to moguće samo virtualnim putem. Ali nije nemoguće. 

Sigurno neki od vaših roditelja moraju svakodnevno odlaziti na posao. Normalno je da ste pomalo zabrinuti za njih, ali budite sigurni da oni imaju svu potrebnu zaštitu i da će biti dobro. Bit će još i bolje ako ih po povratku s posla  nađe pospremljena soba ili pobrisana prašina ili prebrisan pod, no najviše  pročitani sadržaji i napisane zadaće....

Sada imate puno posla oko učenja, možda još i više nego kada su vam vaši učitelji danima strpljivo objašnjavli  i ponavljali gradivo. Moram vam reći da smo svi jako ponosni na vas, našu dobru i sjajnu djecu. Opet ste pokazali i potvrdili koliko ste dobri i koliko smo uvijek bili u pravu kada bismo svojim kolegama iz drugih škola pričali o vama kao o najboljoj djeci. Svi učitelji kažu kako ste marljivi, kako postavljate pitanja, poštujete rokove, pristojno razgovarate. Znači da smo vaši roditelji i mi do sada dobro s vama surađivali.

Dakle, nema bojazni, svi ćemo biti dobro ako se i dalje budemo odgovorno ponašali. Naravno da možete izaći u dvorište, pomaziti svoje kućne ljubimce a na ulici budite oprezni, održavajte fizički razmak od svih koji nisu tvoja obitelj.

Odlučite kada i koliko trebate učiti, poštujte svoj raspored, produžite ili skratite  radni dan, ovisno o potrebama. Iskoristite ovo vrijeme za popunjavanje rupica u znanju, čitanju propuštenih lektira.

Imate jako puno materijala na internetu, ali prije svega slušajte svoje učitelje i učiteljice koji će učiniti sve kako bi ovu godinu dovršili na vrijeme.

A kada ovo sve prođe, zajedno ćemo se proveseliti u našoj školi!

Vidimo se!

 

preskoči na navigaciju