2020-10-27 22:32:45

PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH

Sportsko natjecanje - PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH 

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade održao se 2020. godine po 24. put i to u kontinuitetu od 1996.godine.

 

 Naravno, sigurnost i zdravlje sudionika bila je na prvome mjestu. Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija u ovom dijelu Europe koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza uživaju i sudjeluju u odlično organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).  
Igre se trenutačno održavaju u četiri zemlje: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora, s namjenom širenja u još veći broj država. U protekle 24 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 1700000 djece i mladih. 

Odličnim plasmanom na Županijskom  natjecanju Plazma Sportskih igara mladih u Slavonskom Brodu na natjecanju iz odbojke naše cure iz OK Čepin plasirale su se na Državnu završnicu u Splitu te ondje osvojile odličan uspjeh i prolaz na Međunarodnu završnicu koja se održavala u Sarajevu od 20.10.2020. do 24.10.2020. godine. Predstavljajući Hrvatsku pobijedile su  Crnu Goru i osvojile treće mjesto.  
Za OK Čepin igrale su: Nea Hegyi, Mateja Karatović, Matea Vukčević, Iva Lovaković, Sara Balaž, Nikolina Balaž, Barbara Smolčić i Katrin Marks pod vodstvom Davora Balaža. 

Nea Hegyi, 8. b


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin