2021-01-13 14:05:24

PROGRAM ŠKOLSKI MEDNI DAN S HRVATSKIH PČELINJAKA ZA 2020. GODINU

PROGRAM ŠKOLSKI MEDNI DAN S HRVATSKIH PČELINJAKA ZA 2020. GODINU

 

Programom „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2020. godinu“ educirat će se djeca i njihovi roditelji o važnosti konzumiranja meda i njegova uključivanja u prehranu, uz istovremenu promociju meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima što će pridonijeti boljem tržišnom pozicioniranju hrvatskih pčelara.

 

Kako upotreba meda u prehrani kod manjeg broja djece koja boluju od dijabetesa ili pate od alergijske preosjetljivosti može izazvati zdravstvene poteškoće, nužno je upoznati roditelje i djecu te učitelje o navedenim rizicima, a prije same upotrebe meda kao namirnice u prehrani djece, posavjetovati se s pedijatrom, nadležnim školskim liječnikom i/ili obiteljskim liječnikom. Stoga je obveza učitelja, koji raspodjeljuju med, bila upoznati roditelje i djecu o navedenim rizicima

Budući da se u ranoj razvojnoj fazi djece mogu oblikovati prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani. Program se provodi u prvim razredima osnovnih škola, tako je u našoj školi, u povodu obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, 7. prosinca 2020. dodijeljen med zapakiran u Nacionalnu staklenku svim učenicima prvih razreda.


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin