2021-10-26 13:34:10

„Abeceda Interneta“

„Abeceda Interneta“  digitalna je predstava koja na interaktivan način osvještava djeci u predadolescenciji i ranoj adolescenciji opasnosti, zamke, ali i prednosti korištenja interneta.

 

Nastala je u produkciji Udruge „FDM“, uz podršku Agencije za elektroničke medije i Ministarstva kulture i medija RH, te Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva obrazovanja RH. Isprva zamišljena kao projekt kazališta u edukaciji, predstava se zbog posljedica izazvanih korona pandemijom digitalizirala. Kroz pet video klipova u kojima se obrađuju teme: kratka povijest interneta, cyberbulling, krađa identiteta, like i osobna vrijednost, te fake news, predstava lako i kreativno komunicira s djecom, educira ih odgovornom ponašanju na internetu, te nakon odgledanog sadržaja otvara prostor za dijalog s djecom, učiteljima i pedagozima. Predstava se izvodi u školama ili knjižnicama RH, video linkom te je za svoje krajnje korisnike besplatna.

Projekt su podržali: Agencija za elektroničke medije, Ministarstvo kulture i medija RH, Centar za sigurniji Internet, Centar za zlostavljanu i nestalu djecu, Agencija za odgoj i obrazovanje te A1 u sklopu njihovog društveno odgovornog djelovanja. Zahvaljujući suradnji, izvođači predstave Ana i Tomo upućuju korisnike interneta kojima je potrebna stručna pomoć na besplatnu i anonimnu liniju CSI-a 0800 606 606. Sve informacije o predstavi možete naći na instagram stranici @abecedainterneta. 

Predstava se svidjela učenicima 5. b razreda koji su se aktivno uključili u predstavu dijeleći s glumcima Tomislavom Krstanovićem i Anom Vilenicom vlastita iskustva na internetu.

 

 

 

 

 


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin