2019-10-29 20:51:33

„Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“

Projekt „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“

Uspješno provedena završnica projekta: „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“

Dana 24. listopada 2019. godine s početkom u 12:00 sati u prostorijama naše škole provedena je završnica projekta na kojoj su sudjelovali učenici i učenice iz obje čepinske škole: Miroslava Krleže i Vladimira Nazora.

 

Provedeno je osam radionica tehničke kulture, a to su: Stop – Trik Animacija, Automatika – Arduino, Robotika, Modelarstvo, Fotografija, Lemljenje Bedževa, Elektronika i Dronovi. Sve su radionice trajale  tri školska sata.

Projekt „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2019.“  bavi se rješavanjem problema potreba učenika osnovnih škola s područja Općine Čepin koji se žele u svoje slobodno vrijeme baviti tehničkim aktivnostima. Projekt će omogućiti sudjelovanje više od 350 učenika u izvannastavnim tehničkim aktivnostima iz područja tehnike, svladavanje novih tehnologija i izražavanje kroz inventivni rad. Aktivnosti projekta su usmjerene ka stjecanju novih praktičnih znanja i vještina te podizanju razine kompetencije u učenika.

Prije samog početka provedbe radionice, predstavnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije Ivo Grgić, prof. pozdravio je sve prisutne s nekoliko prigodnih rečenica. Nakon uvodnih riječi, predstavnica lokalne samouprave Općine Čepin gospođa Matea Kalajžić uručila je ostatak opreme (3D pisač Prusa MK3s i dron JJHRC) gospođi Branki Mack - Savanović, ravnateljici Osnovne škole Miroslava Krleže i gospodinu Zlatku Popiću, učitelju tehničke kulture Osnovne škole „Vladimir Nazor“.

Odaziv učenika na navedenim radionicama bio je velik. Prijavilo se 100 učenika, a sudjelovalo njih 80. Učenici su stekli nova znanja i vještine u području spajanju strujnih krugova, programiranju pokreta robota, izrađivali su razne tehničke tvorevine od šperploča, modelirali i printali svoje 3D uzorke, naučili osnove fotografije, dronova i stop – trik animacije.


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin