2019-12-10 14:45:06

Medni dan

Obilježavanje Mednog dana

Dana 9.12.2019. u našoj je školi održan Medni dan. Programom školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka provodi se educiranje djece o važnosti konzumiranja meda i njegova uključivanja u prehranu.

Program se provodi u prvim razredima osnovnih škola. Namjera je podići svijest djece od rane dobi o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti. Mjerom školski medni dan financira se nabava meda za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola.

U goste 1.a i 1.b razredu došli su naši čepinski pčelari: Kruno Jalovičar i Milenko Mijatović. Djeci su na zanimljiv način predstavili čime se bave, pokazali alat kojim se koriste u poslu, demonstrirali proces od prikupljanja nektara do gotovog proizvoda: meda. Nakon demonstracije bio je dugačak red za degustaciju meda i kolača koje su vrijedne mame napravile, naravno s medom. Djeca su zapamtila da se svaki posao može uspješno raditi ako se radi s ljubavlju.

I još nešto, čuvajte naše pčelice jer jedna mala pčelica tijekom svog života može proizvesti tek jednu žličicu meda!

Poveznica s fotografijama


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin