2020-02-10 11:35:39

Projekt: Digitalni građanin

Digitalni građanin

- projekt je Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) čiji je cilj preoblikovati javne knjižnice u digitalne inovacijske i obrazovne centre. Projekt će kroz knjižnice učiniti dostupnim modernu edukacijsku tehnologiju odraslima i djeci čime će se omogućiti uvođenje digitalnih vještina u lokalne zajednice.

 

Projekt se odvija uz financijsku potporu Google-a. Knjižnicama će se donirati vrijedna oprema te će biti provedena edukacija o njezinom korištenju kao i program po kojem će knjižničari dalje moći prenositi novostečena znanja.
U sklopu navedenoga projekta Irim-a STEM revolucija s ciljem razvoja digitalnih kompetencija knjižnica, u petak 7. veljače 2020. u čepinskoj knjižnici Centar za kulturu Čepin održana je radionica iz automatike na temu Izrada elektroničke igračke čiji je voditelj bio Tomislav Kudeljnjak. U njoj su sudjelovala tri učenika naše škole, Dominik Vučković, Borna Vuk i Nika Januš. Cilj radionice bio je izraditi digitalnu igračku. Uz pomoć voditelja učenici su izradili kockicu za igre poput Čovječe, ne ljuti se. Kocka radi tako da tko je bude više tresao dobit će veći broj. Učenici su marljivo slušali, zabavljali se u višesatnoj, ali vrlo zanimljivoj i poučnoj radionici.

Fotografije


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin