2020-02-11 10:53:34

Dan sigurnijeg interneta- 11. veljače 2020.

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta, 11. veljače, učenici sedmog razreda posjetili su knjižnicu Centra za kulturu Čepin.

 

 

Na poziv voditeljice knjižnice, učenici su u pratnji knjižničarke učili o opasnostima koje vrebaju na internetu, te kako se zaštiti od prijetnji i što možemo učiniti kako bi sigurno koristili internet i zaštitili svoje osobne podatke.

Nakon što su odgledali video koji govori o opasnostima lažnog predstavljanja na internetu, učenici su odgovaral na kviz i provjerili ne samo svoje znanje nego i razinu osobne sigurnosti na internetu.

Na kraju radionice, učenici su izradili plakate koji nam daju smjernice o tome kako se (ne) ponašati na internetu i kako zaštititi identitet i osobne podatke.

 

Želimo podsjetiti učenike i roditelje koji žele prijaviti neprimjeren i nepoćudan sadržaj (fotografije, SMS poruke) da to mogu učiniti pozivom na besplatni telefon 0800 606 606. Prijava se može izvršiti i putem MUP-ove aplikacije Red button: https://redbutton.mup.hr/

 

 


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin