2020-03-02 13:39:21

Hippo “English Without Borders“ Olympiad

                           Hippo “English Without Borders“ Olympiad

U petak, 21. veljače 2020. godine, naša škola bila je domaćin prvog kruga međunarodnog natjecanja Hippo “English Without Borders“ Olympiad.

 

HIPPO natjecanje je međunarodna olimpijada u poznavanju engleskog jezika. Prvo natjecanje je održano 2013. godine. Na njemu je sudjelovalo oko 5000 natjecatelja iz šest država. Na Olimpijadi je prošle godine sudjelovalo 35500 učenika iz 40 država od čega je 150 učenika ušlo u završnicu natjecanja koja se tradicionalno održava u Lido di Jesolo, u Veneciji.

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input i Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava.

Na natjecanju u našoj školi sudjelovalo je 73 učenika od 2. do 8. razreda naše škole i gosti iz OŠ „Vladimir Nazor“, PŠ Briješće. Testiranje su proveli učitelj Slavko Babić, učiteljice engleskoga jezika Kristina Jelenić, Marta Bezjak, Sanja Filipović, Suzana Tolić i Tanja Pokupić koja je bila i koordinatorica natjecanja.

Natjecatelji su bili podjeljeni u nekoliko kategorija prema uzrastu. Učenici 2. i 3. razreda u kategoriji Hippo Little, učenici 4. i 5. razreda u kategoriji Hippo 1, 6. razred – Hippo 2 i učenici 7. i 8. razreda u kategoriji Hippo 3.

Na natjecanju se rješavaju zadatci slušanja i razumijevanja koji se nakon toga šalju organizatorima natjecanja na pregled, a najbolji rezultati sudjeluju u drugom krugu koji će se održati krajem ožujka.


Osnovna škola Miroslava Krleže Čepin