« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Unatoč lošem vremenu u prvom tjednu nastave, učenici 4. c razreda slatko su uplovili u novu školsku godinu. U petak, 13.9. obilježili su Međunarodni dan čokolade.
Sve im je taj dan bilo u znaku čokolade. Odgledali su film Charlie and the Chocolate Factory, saznali su puno zanimljivosti o čokoladi: ima preko 600 različitih vrsta čokolade, jedenje tamne čokolade smanjuje rizik od srčanih bolesti, dugo je služila kao piće, a tek poslije kao slastica...pa sve do toga da bijela čokolada nije čokolada jer ne sadrži kakao ni kakaov sirup. U školskoj je kuhinji dogovoreno da na ovaj dan svi učenici škole dobiju za užinu čokoladni muffin i kakao. Čak je svatko probao po kockicu tamne, mliječne i bijele čokolade. Za završetak školskog dana imali su tombolu. Svatko je donio nešto čokoladno (od obične čokolade, keksa, bombonijere) i izvlačili su brojeve kako bi dobili nešto od nekog drugog. Puni dojmova, otišli su kući na zasluženi vikend.
Ivana Pešerović, učiteljica 4. c