« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nacionalni Tjedan školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Škole u Tjednu školskog doručka putem edukativnih i zabavnih aktivnosti podsjećaju na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika od rane dobi. Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka.
U povodu obilježavanja Nacionalnog tjedna školskog doručka, 14. 10. 2024. u našoj školi priredili smo radionice izrade zdravog doručka za naše školarce. Učiteljice drugih i četvrtih razreda, zajedno s učenicima, pripremile su ukusne i zdrave obroke. Pripremile su: zdravi kruh bez brašna ( pripremljen sa zobenim pahuljicama, svježim sirom i sjemenkama), bezglutenski kruh sa zdravim sirnim namazom, tortilja pizze, tost s pečenim jajima i slaninom, vafle i smoothie, a za piće je bio cijeđeni sok od jabuke i naranče. Učenici su bili oduševljeni ponudom raznovrsnog doručka. Naučili su da doručak uz malo više volje i mašte može postati jako ukusan.
Učiteljice: Martina Balog, Hana Horvat, Ana Šili, Ivana Pešerović, Renata Klarić i Viktorija Baranjec.